onsdag den 17. april 2024 12.00

Støtte til Zeppeliner projekt

Nyt oplevelsescenter i Tønder

Illustration af oplevelsescenter

Illustration af oplevelsescenter

Zeppelin Tønder

Fondens bestyrelse besluttede på sit møde i april at tildele Tønder Kommune 2,5 millioner kroner til udvikling af et stort anlagt projekt, som skal realisere et oplevelses- og formidlingscentret om Zeppelinere i Tønder.  

Zeppelin-projektet er designet til at formidle historie og læring gennem innovative oplevelser. Centret skal formidle historien fra 1. verdenskrig og Zeppelinernes rolle i grænselandet. Projektet omfatter både et formidlingsspor i en historisk flyhangar og et landskabsspor i det naturskønne "Soldaterskoven", hvor besøgende kan udforske fortidsminder og deltage i læringsaktiviteter.

Borgmester i Tønder, Jørgen Popp Petersen, er glad for støtten og siger:

Denne donation fra Bitten & Mads Clausens Fond er en milepæl for Zeppelin Tønder. Med fondens støtte kan vi nu accelerere arbejdet med at skabe et oplevelsescenter, der ikke kun vil berige lokalsamfundet, men også tiltrække besøgende fra ind- og udland

Jørgen Popp Petersen, Borgmester

Bevillingen gør det muligt at opstarte udstillingen i flyhangaren. Sideløbende bliver der søgt yderligere finansiering til udstilling og aktiviteter i landskabet.

Illustration af oplevelsescenter

Illustration af oplevelsescenter

Zeppelin Tønder

Per Egebæk Have, Bestyrelsesformand i Bitten & Mads Clausens Fond, forklarer at det især er den naturvidenskabelige og historiske dimension i projektet, som bestyrelsen har ønsket at støtte:

Ved at støtte Zeppelin Tønder-projektet ønsker vi at bidrage til udviklingen af en ny og spændende attraktion i Sønderjylland, der fremmer en dybere forståelse og interesse for videnskab og historie. Særligt det at skabe interesse hos børn og unge, ligger Fonden på sinde. Projekter som dette er desuden med til at styrke lokalsamfundet, og gavner markedsføringen af vores egn til gavn for både erhvervsliv, borgere og turisme.

Per Egebæk Have, Bestyrelsesformand

Zeppelin Tønder er et oplevelses- og formidlingscenter i international klasse, på dansk jord. Centret skal gøre besøgende klogere på Zeppelinbasens gigantiske dimensioner, verdenshistorien, krig og fred, flyteknologisk udvikling, grøn transport og personlige skæbnefortællinger.

Zeppelin Tønder vil kunne tiltrække og udvide marsklandets turismepotentiale som en hybrid af kulturhistorie og science center. 

Læs mere om projektet på denne side

Zeppelin Tønder