fredag den 16. august 2019 14.30

Støtte til Deutsches Museum Nordschleswig

Bitten & Mads Clausens Fond giver 4 mio. til renovering og udbygning.

Visualisering af projektet

Visualisering af projektet

Deutsches Museum

Det tyske mindretals museum i Sønderborg, Deutsches Museum Nordschleswig, står foran en større udbygning, der omfatter både en nybygning og en renovering af den historiske villa på Rønhave Plads. Samtidig udvikles et helt nyt udstillingskoncept.

Bitten & Mads Clausens Fond støtter projektet med 4 mio. kroner. 

I Sønderjylland er vi tæt forbundne med vores tyske naboer. På begge sider af grænsen er der mindretal, med en historie at fortælle. Genforeningen, som fejres næste år, støtter Bitten & Mads Clausens Fond naturligvis også. Deutsches Museum i Sønderborg har været en overset attraktion, trods den centrale placering. Beliggenheden ved Rønhave Plads er for mange besøgende det første de møder af Sønderborg midtby. Bitten & Mads Clausens Fond støtter renovering af museet og dets udstillinger fordi de er vigtige, både i forhold til historie, turisme og byudvikling.

Peter M. Clausen, Formand for Bitten & Mads Clausens Fond

Det samlede projekt løber op i omkring 30 mio. kr. og har endvidere fået støtte fra blandt andet Folketinget og Kulturministeriet, Forbundsrepublikken Tyskland og delstaten Slesvig-Holsten.

Hos det tyske mindretal glæder formand Hinrich Jürgensen sig over støtten: 

Det er helt fantastisk. Vi er meget glade for den meget generøse støtte fra Bitten & Mads Clausens Fond. Støtten er en grundlæggende forudsætning for, at vi kan gennemføre projektet.

Det er planen, at det nye museum skal åbne i 2020. Hovedbygningen udgøres af det tidligere Bryggeri Petersens administrationsbygning, som renoveres. Til gengæld vil en bagvedliggende bygning fra 1960'erne blive revet ned og erstattet af nye 300 kvadratmeter.

I de nye rammer vil det tyske mindretal forbedre deres fortælling om 100 års udvikling i grænselandet, set gennem mindretallets øjne.