torsdag den 20. juli 2017 13.56

Bitten & Mads Clausens Fond på Danmarks største spejderlejr

Bitten & Mads Clausens Fond er med til at skabe fundamentet til Spejdernes Lejr 2017

Vartegnet for Spejdernes Lejr 2017

Vartegnet for Spejdernes Lejr 2017

Bitten & Mads Clausens Fond

”Vi sætter spor” er mottoet for Danmarks største spejderlejr, som indtager Sønderborg d. 22.-28. juli 2017, med op mod 40.000 spejdere fra ind- og udland.

Spejderne kommer til at sætte spor i sig selv, hinanden og omverdnen – og når der efter en uge kun er deres fodspor tilbage i den enorme spejderlejr på størrelse med 434 fodboldbaner, så er Bitten & Mads Clausens Fond med til at sikre et varigt aftryk. Fonden har doneret penge til at skabe fundamentet til Spejdernes Lejr 2017 og til udviklingen af Kær Vestermark, hvor lejren etableres.

Danfoss på spejderlejren

Mens fonden står for fundamentet, vil Danfoss være ”beredt” i selve spejderlejren. Det sker med Sci-Spejd, hvor 20.000 af de unge får mulighed for at udforske naturvidenskaben inden for de områder, som Danfoss har specialiseret sig i; mad, klima, infrastruktur og energi. Danfoss ønsker som virksomhed at vække børn og unges entreprenørånd og begejstring for teknologi og naturvidenskab - så de måske bliver nogle af de talenter, som virksomheden får brug for i fremtiden.

Det tidligere militære øvelses terræn tæt ved Sønderborg er et af landets smukkeste naturlandskaber. Og når spejderne træder af, etableres Danmarks største sceneplads på arealet. Samtidig udlægges 155 hektar til rekreative områder til gavn for natur- og for mennesker. Det er bl.a. en donation fra Bitten og Mads Clausens Fond, der sikrer denne varige forandring af Kær Vestermark med et sceneområde med plads til 100.000 menneske, og med nye stisystemer, der forbedrer tilgængeligheden til hele området.

Fonden har desuden været med til at finansiere vartegnet for Spejdernes Lejr 2017: En enorm støvle på 12 gange 24 meter, der ligesom stierne og sceneområdet kan bruges nu, og bevares for eftertiden.

”Vi ønsker at være med til at gøre området attraktivt for dem, som allerede bor her, og dem, som vi gerne vil have til at flytte til. Hvad der styrker lokalområdet - styrker Danfoss. Og det er helt i tråd med fondens formål”

Per Have, CEO for Bitten & Mads Clausens Fond.

Mens fonden bag Danfoss er med til at sikre varige spor efter spejderne, har spejderbevægelsen også sat sine spor hos fondens formand, Peter Mads Clausen, som selv har været spejder og med glæde husker tiden og begejstringen ved spejdernes særlige entreprenørskab:

”Jeg har lige siden dengang været glad for naturen og husker, da vi lavede tømmerflåder og små broer over bækkene og lærte om dyrene og botanikken. At være spejder giver en sund og opdragende tilværelse, som man kan bruge senere i livet. Spejderbevægelsen har en stor plads i mit hjerte.”

Peter Mads Clausen, Formand for Bitten & Mads Clausens Fond

 

Læs mere om spejderlejren på spejdernes egen hjemmeside:

Spejdernes Lejr / SL2017