torsdag den 15. december 2016 09.12

Bitten & Mads Clausens Fond er med i realisering af ny biograf

Danmarks mest moderne biograf åbner i Sønderborg

Kastanie Allé i Sønderborg

Kastanie Allé i Sønderborg

Borgen, Sønderborg

I februar 2018 åbner en ny biograf i Sønderborg, som bliver Danmarks mest moderne biograf. Bitten & Mads Clausens Fond indgår i ejerkredsen bag Borgen, og er med til at investerer knap 50 millioner kroner i byggeriet.

Biografen bliver på 2.000 kvadratmeter, med fem sale på mellem 400 og 142 kvadratmeter. Der kommer desuden et kiosk-område og en café, hvor man kan købe lune retter, samt et loungeområde.

Inventaret i biografen bliver af bedste kvalitet, og finansieres af de nuværende ejere af Kinorama i Sønderborg, som skyder mellem 12 til 15 millioner kroner i projektet. Den nye biograf får i alt 545 sæder i biografsale udstyret med laserprojektorer, som giver det bedste billede. Også lyden bliver en ekstra-ordinær oplevelse, og vil komme fra både loft, vægge og gulv. Endelig vælges biograf-stolene ud fra et ønske om at give rigelig og behagelig plads til hver gæst.

Et forsigtigt skøn er, at der forventes 150.000 besøgende til biografen i løbet af et år. De nye faciliteter betyder, at biografen også vil kunne bruges til konferencer, når der ikke vises film i salene. Ejerkredsen bag Borgen ser derfor på alle måder investeringen som en fremtidssikring af Borgen, og et tilbud til publikum i midtbyen.

”Det er en naturlig investering, for at styrke midtbyen i Sønderborg. Det er helt unikt, at der bliver investeret så meget i et biografprojekt i Jylland. Med den her investering fremtidssikrer vi den succes, som vi har skabt med Borgen” siger Per Have, direktør i Bitten & Mads Clausens Fond.

Projektet kan følges på Kinoramas Facebook-side om byggeriet:

Kinorama i Borgen