/media/bwicae10/dji_0148.jpg?width=1280&height=720&rnd=133577283919900000

Nordborg Resort

Bitten & Mads Clausens Fond er medstifter af selskabet bag et attraktivt ferieresort på Nordals

Tilbage i 2016 stiftede Fonden sammen med Sønderborg Kommune og Linak, Udviklingsselskabet Nordals Ferieresort. Selskabet udviklede i løbet af en tre-årig periode en masterplan og forretningsplan for et attraktivt ferieresort. I juli 2019 blev det offentliggjort, at Bitten & Mads Clausens Fond, sammen med Linak Holding og Sønderborg Kommune skyder penge i realisering af resortet.

Det samlede areal for ferie resortet er ca. 180 ha. beliggende mellem Universe Science Park og Havnbjerg Strand ved kysten ud til Lillebælt.

Byggeriet af Nordborg Resort, okt. 2023

Byggeriet af Nordborg Resort, okt. 2023

Nordborg Resort

Med 440 nye bæredygtige feriehuse på en helt unik placering med udsigt og adgang til skov og strand bliver Nordborg Resort enestående. Det vil indeholde tropisk waterpark, restauranter, naturoplevelser, læring og et kæmpe strandområde med promenade  og havbad. Sammen med de andre investorer har Bitten & Mads Clausens Fond sikret finansieringen af det nye ferieresort. Ferieboliger og vandland planlægges at åbne i foråret 2024.

Alle bygninger placeres, så de passer ind i landskabet, som i dag primært består af landbrugsjord. Alt lavet med fokus på bæredygtighed og på at sikre et så lavt energiforbrug som muligt. Samtidig vil der blive plantet ny skov, skabt naturstier, søer og sikret uberørt natur.

Ferieresortet forventes at tiltrække flere end 200.000 turister til Als årligt, og skabe ca. 300 nye arbejdspladser. Dertil kommer en lang række opgaver for lokale og regionale håndværkere og entreprenører. Den samlede investering er på 1,3 mia. kr.

Byggeri Nordborg Resort

Byggeri Nordborg Resort

Nordborg Resort

Daværende bestyrelsesformand for Bitten & Mads Clausens Fond, Peter Clausen var meget glad for at projektet nu blev en realitet. 

Vi har investeret i Universe Sciencepark, og derfor er det helt naturligt for os at deltage i den videre udvikling af området. Vi kan etablere et bæredygtigt projekt i særdeles smukke omgivelser, som vil tiltrække turister fra hele Danmark. Men forventningen er i høj grad også at vores tyske naboer, for eksempel fra metropolregionen Hamborg, samt gæster fra Holland, fremover vil kigge mod Als når ferien skal planlægges. Så potentialet er meget stort.

Peter M. Clausen

Linak Holding og Bitten & Mads Clausens Fond har etableret et fælles selskab, som bliver ejere af det nye ferieresort. Den daglige drift og udvikling af det nye resort skal varetages af Center Parcs, som har mange års erfaring med ferieresorts. 

Sønderborg Kommune har investeret 100 mio. kr i projektet, som blandt andet skal sikre etablering af en promenade langs stranden ud mod Lillebælt samt et helt nyt havbad, der bliver et vartegn ved kysten og omdrejningspunkt for vandaktiviteter, sejlads og oplevelser.

Idéen om Nordborg Resort blev født, da Folketinget i 2015 gjorde det muligt for kommunerne at søge dispensation for byggeri af ferieboliger i kystnære zoner. Sønderborg Kommune søgte og fik i 2016 én af 10 forhåndsgodkendelser, hvorefter kommunen skød 12 mio. kroner og Bitten & Mads Clausen Fonden og Linak hver 6 mio. kroner i et selskab til udvikling af projektet.

Læs mere om Nordborg Resort på hjemmesiden ved at følge nedenstående link: 

Nordborg Resort