/media/wrjnswis/sonderjyskeyoga-2145.jpg?width=1280&height=720&rnd=133465092889300000

Alsik - hotel, spa og konference

Bitten & Mads Clausens Fond er aktiv i realiseringen af en moderne havnefront: Fra tidligere industrihavn til en ny levende bydel med boliger, kontor og bylivsaktiviteter.

Fonden bidrager bl.a. til masterplanen for Sønderborgs havnefront ved, sammen med PFA Pension, at have opført regionens største 4-stjernede konference- og forretnings hotel i nordisk design med høj kvalitet og værelsesstørrelser over gennemsnittet.

Bygningen er døbt Alsik, og indeholder 190 værelser, konferencefaciliteter og Danmarks største spa- og wellnessområde med inspiration fra ”Nordic Living”. Desuden indeholder byggeriet en udsigtsetage, der er åben for offentligheden, samt 3 restauranter, der har fokus på det nordiske køkken.

Vi er glade for, at projektet nu for alvor går i gang. Med hotelprojektet viser vi, at vi – sammen med kommunen og PFA som investor - har styrken og viljen til at sætte Als og Sønderborg på landkortet.

Peter Mads Clausen, ved første spadestik, 2015

Alsik er tegnet af Henning Larsen Architects, og er med sine 19 etager og enestående arkitektur et vartegn for Sønderborg, i et by- og naturskønt område på havnefronten direkte ved Alssund. Projektet skaber synergi mellem forretningsgæster i hverdagen og turister i weekenden, og gør det muligt at tiltrække store konferencer og events til Sønderborg. 

De mange værelser var en væsentlig udbygning af det tidligere antal værelser i Sønderborg. Med byens dengang ca. 250 værelser, fordoblede Alsik næsten kapaciteten i byen. Hotellet skaber dog i sig selv et nyt marked i Sønderborg gennem nye faciliteter som wellness og konference, og er derfor med til at trække flere overnattende gæster til Sønderborg.

Den samlede investering for projektet blev ca. kr. 750 mio. Byggeriet startede 13. november 2015 med første spadestik, og hotellet slog dørene op i maj 2019. 

Alsik-bygningen er designet og opført med fokus på energioptimering, og er bygget to energiklasser bedre end det, som var foreskrevet på opførelsestidspunktet. Der kan læses mere om bæredygtighed i byggeriet i rapporten "Bæredygtighed i Alsik" som er udarbejdet af Rambøll.  

For at læse mere om Steigenberger Alsik Hotel & Spa, følg linket nedenfor til Alsiks egen hjemmeside. 

Alsik hotel, konference og spa