fredag den 12. november 2021 12.00

Sergenten under tag

Byggeriet af Sønderborgs nye eventsted skrider fremad

Rejsegilde i Sergenten

Rejsegilde i Sergenten

Ole Kæhler, Sønderborg Nyt

Rammerne er stadig rå, men arbejdet skrider fremad på Sønderborgs nye koncert og eventsted, som er døbt Sergenten. 

Det blev fejret med rejsegilde den 11. november 2021, hvor håndværkere, arkitekter, bygherre og repræsentanter fra Alsik tog det hele i øjesyn. Det tidligere værksted på Sønderborg Kaserne har kun de oprindelige ydermure og tagspær tilbage, og indenfor de rammer skabes et helt nyt byggeri.

Nu er er der lagt nyt tag på bygningen, og indvendigt har man forberedt gulve og mure til at kunne bygges op til nye standarder – med respekt for det originale udtryk og placeringen på det gamle kaserneområde.  

Arbejdet på ”Sergenten” udføres i fagentreprise ledet af Zeni Arkitekterne a/s fra Aabenraa, som også står bag arkitektprojektet. Bitten & Mads Clausens Fond er bygherre, og vil med etableringen af ”Sergenten” skabe en udvidelse af de fysiske rammer for Steigenberger Alsik Hotel og Spa. ”Sergenten” gør det muligt i fremtiden at afholde flere og større events, konferencer og koncert-arrangementer end hotellet kan rumme i dag.

Byggeriet afvikles efter en stram tidsplanen, da ”Sergenten” efter planen allerede skal i brug til juni 2022, i forbindelse med den internationale IEA konference. Efterfølgende kommer Tour de France til Sønderborg, hvor det også er planen at ”Sergenten” skal i brug.

”Sergenten” kommer til at byde på flotte rummelige rammer og moderne faciliteter. En stor sal i stueplan kan bruges til lidt af hvert: messer, koncerter, firmafester og konferencer. Der er mange muligheder for indretning, og dermed fleksibilitet til at skalere arrangementerne afhængig af antal deltagere.

Udover den store hal, vil ”Sergenten” indeholde et eksklusivt loungeområde på 1. sal med mange anvendelsesmuligheder. Med topmoderne køkkenfaciliteter kan gæsterne forkæles med både mad og drikke.

For at læse mere om Sergenten, følg dette link til hjemmesiden:

Sergenten - en del af Alsik