mandag den 17. august 2020 13.29

Planer for yderligere to byggegrunde i Byens Havn

PFA investerer i seniorbofællesskab i Sønderborg

Foreløbig rendering af de nye byggerier

Foreløbig rendering af de nye byggerier

Reiulf Ramstad Arkitekter - Danmark

Yderligere to byggegrunde i Frank Gehrys masterplan for Byens Havn står nu overfor en realisering.

PFA har inviteret Bitten & Mads Clausens Fond ind i et spændende samarbejde om et seniorbofællesskab, der skal ligge på den ene af de tre nordhavnsgrunde i Byens Havn. Bofællesskabet skal indeholde ca. 40 lejelejligheder til beboere i alderen 50+, der gerne vil have egen bolig og samtidig adgang til fællesaktiviteter som f.eks. fælleskøkken, værksteder og fitness-rum, som ramme om hyggelige og inspirerende fællesskaber lige udenfor døren til ens private lejlighed.

Michael Bruhn, ejendomsdirektør i PFA, fortæller: 

Hos PFA ønsker vi at tage aktiv del i at løse behovet for mere seniorvenlige boliger og bofællesskaber. Det er denne investering endnu et rigtig godt eksempel på. Samtidig passer investeringen også godt ind i vores danske ejendomsstrategi, hvor vi i løbet af de seneste år har haft stigende fokus på attraktive byer uden for København og Aarhus. Vi anser derfor denne investering i Sønderborg som værende attraktiv. Både for vores kunder og deres opsparinger.

Michael Bruhn, PFA

"Danfoss-hus"
Ud over at tage imod PFA’s tilbud om samarbejde, har Bitten & Mads Clausens Fond besluttet at imødekomme et ønske fra Danfoss om at bygge et lejlighedskompleks til virksomheden. Byggeriet bliver et mindre byggeri med 14 - 15 lejligheder i forskellige størrelser. Det bliver boliger, hvori Danfoss kan indlogere udenlandske medarbejdere, der kommer til Sønderborg af kortere eller længere varighed. Ved at lade ansatte bo i et fælles hus, tilbydes de hurtigt et netværk blandt kolleger. Byggeriet skal samtidig bruges til at teste og demonstrere forskellige innovative Danfoss produkter.

Vi er meget glade for, at BMC har besluttet at opføre det nye lejlighedskompleks. Det betyder meget, at vores udenlandske medarbejdere får de bedste rammer og forudsætninger for et godt ophold i Danmark. Kvaliteten er høj, beliggenheden smuk, og du kan have et socialt fællesskab med dine kolleger.

Kim Fausing, CEO Danfoss

Arkitekter
Der er valgt samme arkitekt på begge de nye byggerier, idet Reiulf Ramstad Architechts tegner både seniorbofællesskabet og Danfoss-huset. Reiulf Ramstad Architechts er en anerkendt norsk tegnestue, der har etableret sig i Danmark med arkitekterne Per Fischer og Thomas Carstens i front. De to arkitekter har tidligere løst opgaver for bl.a. Bitten & Mads Clausens Fond og Danfoss.

Per Have, Direktør i Bitten & Mads Clausens Fond, glæder sig over at det bliver muligt at realisere Frank Gehrys Masterplan på den nordlige del af Byens Havn.

Det er et stort cadeau til Sønderborg og Byens Havn, at PFA vælger at bygge et seniorbofællesskab her. PFA og Bitten & Mads Clausens Fond samarbejdede også på byggeriet af Alsik. På seniorbofællesskabet er det blot med en omvendt fordeling, idet PFA står for størstedelen af investeringen. Til gavn for Danfoss imødekommer Bitten & Mads Clausens Fond samtidig et ønske om et lejlighedsbyggeri til medarbejdere. Begge byggerier giver god mening ved at supplere de tilbud, der allerede findes i Sønderborg.

Per Have, CEO Bitten & Mads Clausens Fond

Byggeriet forventes at starte ved årsskiftet 2020-2021.