mandag den 9. september 2019 15.36

Peter M. Clausen: Æresborger i Sønderborg Kommune

Den første æresborger i den nye Sønderborg Kommune blev udnævnt på sin 70 års fødselsdag.

Peter M. Clausens navn offentliggjort på tavle over æresborgere

Peter M. Clausens navn offentliggjort på tavle over æresborgere

Sønderborg Kommune

Bitten og Mads Clausen Fond's formand fik en ekstra gave på sin 70 års fødselsdag. 

Som den første i den nye Sønderborg Kommune blev Peter M. Clausen udnævnt til æresborger. Hæderen blev overrakt på hans fødselsdag den 6. september 2019, i forbindelse med en fødselsdagsreception på rådhuset i Sønderborg.

Da Peter M. Clausen ankom til byrådssalen lidt i 11, var han ikke selv klar over udnævnelsen. Den var blevet holdt hemmelig for ham, og kom derfor som en glædelig overraskelse. 

I sin begrundelse for valget af Peter M. Clausen, lagde borgmester Erik Lauritzen bl.a. vægt på at Peter Clausen som formand for Bitten og Mads Clausen Fond har stået bag beslutninger med stor betydning for Sønderborg-området. Herunder blev de store byggeprojekter som Alsion, Alsik og det kommende ferieresort på Nordals nævnt.

Peter M. Clausen er samtidig formand for Fabrikant Mads Clausens Fond, hvor også projekter i mindre skala opnår støtte. Det er bl.a. frivillige foreninger der hjælper ældre og udsatte, sportsklubber og historiske foreninger. Fabrikant Mads Clausens Fonden uddeler penge fire gang om året, og kan - til forskel fra Bitten & Mads Clausens Fond - ansøges om støtte.

Som en flot anerkendelse af Anne-Dorthe Clausen, Peter M. Clausens livsledsager gennem 47 år, fik hun overrakt en buket for sin støtte og indsats. 

Nedenfor vises billeder fra fejringen af den nye æresborger på Sønderborg Rådhus, taget af kommunens fotograf.