mandag den 15. januar 2024 12.00

Ny direktør i Sønderborg Lufthavn

Jákup Sverri Kass starter den 15. februar 2024

Jákup Sverri Kass

Jákup Sverri Kass

I løbet af de kommende år skal Sønderborg Lufthavn gennemgå en større strategisk forandring både i forhold til den kommercielle udvikling og de fysiske omgivelser. Til at føre de ambitiøse planer ud i livet er der ansat en ny direktør, der har stor erfaring indenfor både regional og international luftfart.

Fakta

Sønderborg Lufthavn ejes i fællesskab af Sønderborg Kommune og B&MC Holding, som er et datterselskab under Bitten & Mads Clausens Fond.

Nok er Sønderborg lufthavn lille. Men ambitionerne er store. I løbet af de næste tre år bliver der moderniseret for over 200 mio. kr., hvilket er den største investering i en indenrigslufthavn i Danmark i nyere tid. Lufthavnen skal have et stærkt erhvervsmæssigt fokus, ligesom der skal lægges en helt ny kommerciel strategi. I den forbindelse har bestyrelsen besluttet at ansætte en ny direktør.

Den nye direktør hedder Jákup Sverri Kass. Han har 20 års erfaring fra regional og international luftfart, transport og turisme, ligesom han har stået i spidsen for omfattende investeringer i og udvikling af Vagar Lufthavn på Færøerne.

Med Jákup Sverri Kass har vi fundet en kompetent personprofil til at føre Sønderborg Lufthavn ind i fremtiden. Vi får en direktør, der både har erfaring med modernisering og udvikling af lokale lufthavne på Færøerne og Grønland, som har stor erfaring indenfor luftfart, og som har demonstreret vigtige kompetencer indenfor strategi, økonomi og projektstyring. Det er et samarbejde, vi glæder os til, og forventer os meget af.

Lars Tveen, formand for bestyrelsen i Sønderborg Lufthavn

Erik Lauritzen, som er næstformand i bestyrelsen, bakker op og siger:

Lufthavnen er som infrastruktur af afgørende betydning for Sønderborg Kommunes erhvervsliv og private. Den samlede bestyrelse har gentænkt hele det strategiske grundlag for lufthavnen, og forudsætningerne for at modernisere og udvikle Sønderborg Lufthavn er i dag nogle andre end tidligere, når lufthavnens masterplan skal omsættes. Dermed har stillingen som direktør ændret sig.

Erik Lauritzen, borgmester og næstformand for lufthavnens bestyrelse

Tiltrædelse 15. februar 2024

Christian Berg fratræder sin stilling d. 15. januar, og Jákup Sverri Kass tiltræder d. 15. februar. I den mellemliggende måned vil Martin Johanning fra Bitten og Mads Clausens Fond være interim leder af Sønderborg Lufthavn.

Stor opgave venter
Der bliver nok at tage fat på for den nye direktør, som både skal styre det omfattende byggeri og øge passagertallet ved bl.a. at tiltrække flere ruter og operatører til Sønderborg Lufthavn. Målet er at nå op på 150.000 rejsende om året.  Den kommende direktør glæder sig til at tage udfordringen op.

Det her er virkelig en spændende opgave. Sønderborg Lufthavn har kæmpe potentiale, og jeg glæder mig meget til at komme i gang med at lære området, medarbejderne og planerne bedre at kende. Jeg er motiveret af at skabe vækst, og det gøres bedst i samarbejde på tværs af det offentlige og det private. Sammen skal vi tænke bæredygtighed og udvikling ind i lufthavnen og bidrage til at styrke turisme, industri og region.

Jákup Sverri Kass, ny direktør i Sønderborg Lufthavn

Jákup Sverri Kass flytter til Sønderborg i forbindelse med ansættelsen, og efterfølger Christian Berg, som har bestredet posten de sidste 8 år.

Vi vil gerne takke Christian Berg for hans indsats som lufthavnsdirektør, og ønsker ham al muligt held og lykke med hans fremtidige virke.

Lars Tveen og Erik Lauritzen
Fejl ved indlæsning af Partial View script (fil: ~/Views/MacroPartials/ImageFullWidth.cshtml)

Læs mere om Sønderborg Lufthavn på hjemmesiden:

Sønderborg Lufthavn