torsdag den 9. december 2021 12.00

Kometernes Jul

Bitten & Mads Clausens Fond støtter årets julekalender

Fra Kometernes Jul

Fra Kometernes Jul

Christian Geisnæs

Det er december, og i fjernsynet er julekalendrene i gang på alle kanaler. 

På TV2 kan man i år følge med i den nye julekalender "Kometernes Jul", som er produceret af Nordisk Film Series for TV 2 og Niels Bohr Institutet ved Københavns Universitet med støtte fra VILLUM FONDEN, Novo Nordisk Fonden, Poul Due Jensens Fond og Bitten & Mads Clausens Fond. 

Udover familiejulekalenderen udfoldes også Universet Udenom, som Niels Bohr Institutet på Københavns Universitet står bag. Her kan børn og voksne gå på opdagelse i den virkelige naturvidenskabelige verden. Det hele er startskuddet til Videnskabsår22, som har det sigte at løfte danskernes videnskabelige almendannelse.

Netop det naturvidenskabelige fokus er grunden til at Bitten & Mads Clausens Fond har støttet både julekalenderen og Videnskabsår22. I 100 året for Niels Bohrs nobelpris er det et oplagt og værdifuldt initiativ, at sætte fokus på de naturvidenskabelige fag.

Bitten & Mads Clausens Fond støtter også bl.a. Universe Science Park og KATA Fonden, som på hver sin måde er optaget af samme mål: At uddanne og oplyse om naturvidenskab på en sjov, spændende og meningsfuld måde for både børn og voksne.  

Gennem julekalender, leg og nysgerrighed håber fondene bag Kometernes Jul at vække interesse hos små og større børn, til at uddanne sig indenfor naturvidenskab. For der bliver brug for dem til at udvikle fremtidens bæredygtige løsninger. 

Innovative virksomheder som bl.a. Danfoss får i høj grad brug for disse kompetencer, og det er lige præcis derfor, at Bitten & Mads Clausens Fond støtter Kometernes jul: Fordi det er til gavn for Danfoss.

Se mere om året julekalender på dette link

Kometernes Jul - TV2

Lær mere om Videnskabsår22 og Universet Udenom ved at følge dette link

Universet Udenom