fredag den 2. november 2018 09.15

Gangbro fra P-hus til Alsik

Tørskoet adgang over Nørre Havnegade

Første broelement løftes på plads

Første broelement løftes på plads

Bitten & Mads Clausens Fond

Alsik-byggeriet indeholder en gangbro, som forbinder P-huset med hotellet tværs gennem ungdomsboligerne. Med gangbroen får alle, der parkerer i P-huset, mulighed for at komme tørskoet over vejen til Alsik. Derfra er der kort vej, uanset om man vil besøge multikulturhuset, Alsik eller restauranterne.

Der bliver en dør ind til Alsik fra gangbroen som kan bruges af gæster, der allerede er tjekket ind på hotellet og derfor har adgangskort.

I længde er broen knap 30 meter lang og får en gennemgående glasfacade, der gør den transparent.

Torsdag den 1. november 2018 blev gangbroen løftet på plads i 3 dele. To bro-elementer skulle ligge på tværs af Nørre Havnegade. Det sidste bro-element forbinder P-huset med ungdomsboligerne, og skulle løftes på plads i gården mellem de to bygninger. 

Samlet vægt på over 25 ton

De tre broelementer vejer hhv. 9,4, 9,2 og 6,5 tons, og er udført af Kallehave Stål og Montage i Nordborg.

Opsætningen gik glat med de to første elementer. De blev løftet på plads over Nørre Havnegade uden store problemer, og passede præcist ind i de forberedte huller i hhv. Alsik og ungdomsboligerne. Midtvejs blev de lagt af på det trappe- og elevatortårn, der gør det muligt at komme fra gangbroen ned i gadeplan.

Det tredje element af broen var det mindste af de tre, men udgjorde til gengæld den vanskeligste montering. Pladsen i gården ved ungdomsboligerne tillod ikke meget manøvrerum. Så der blev kommunikeret koncentreret med kranføreren, som styrede løftet fra den modsatte side af bygningen. 

I første forsøg kom broelementet for stejl ind, til at kunne lægges på plads mellem bygningerne. Det måtte derfor ned i gården og justeres i ophænget. Med det på plads fik elementet den rigtige vinkel - ikke desto mindre var det stadig med løft og flyt på få centimeter, at det til sidst lykkedes at ramme præcis i forhold til de forberedte montagerammer. 

Inden dagen var omme var hele gangbroen lagt på plads. Nu venter arbejdet med at inddække broen og færdiggøre det udvendige og indvendige design. 

Se en billedserie af broens opsætning ved at følge dette link:

Gangbro fra P-hus til Alsik