tirsdag den 17. maj 2022 12.00

Første spadestik Nordborg Resort

Nu starter byggeriet

Tale ved Steffen Hansen, Hoffmann

Tale ved Steffen Hansen, Hoffmann

Ole Kæhler, Sønderborg Nyt

Tirsdag den 17. maj 2022 blev første spadestik taget til Nordborg Resort. Det var kulminationen på et langt forarbejde, som har strakt sig over 10 år.

Gennem de år, hvor der er arbejdet på projektet, har der være lokal opbakning fra beboerne på Nordals og vi mærker optimismen og glæder os til at åbne for gæster i sensommeren 2024.

Bent Jensen, LINAK A/S

Tilbage i 2012 nedsatte lokale ildsjæle Visionsgruppen, med den hensigt at skabe fokus på mulighederne på Nordals. Arbejdet blev udgivet i en hvidbog i 2014. Helt centrale aktører i det arbejde har været med siden den spæde begyndelse, og deltog også i arrangement med første spadestik. Det inkluderere ikke mindst Bent Jensen fra LINAK og Peter Mads  Clausen fra Bitten & Mads Clausens Fond, som står bag den praktiske og økonomiske realisering af Nordborg Resort.

Hvidbogen for Nordals

Da hvidbogen lå klar i 2014, havde de færreste fantasi til at forestille sig, at den ville lede frem til at bygge et stort resort i området. Men bogen gennemgår de mange muligheder og aktiviteter, der allerede fandtes – og stadig findes - på Nordals. Dermed gødede hvidbogen grunden for, at et resort netop her giver god mening. De smukke naturomgivelser, kulturarven og de gode historier. Det vil alt sammen komme fremtidige turister på Nordborg Resort til gode.

Også politikere fra Sønderborg byråd deltog i første spadestik, og Borgmester Erik Lauritzen fortalte i sin tale at der var glæde i Byrådet, den dag planerne til Nordborg Resort blev godkendt.

Det var dejligt at godkende visionen, som gør Sønderborg-området endnu mere dejligt.

Erik Lauritzen, Borgmester Sønderborg Kommune

 

Resortet forventes at åbne i 2024, og vil skabe ca. 150 nye arbejdspladser. Derved kan resortet bidrage til at skabe nyt liv og vækst på Nordals gennem job og handel.

“Resortet kommer til at gavne butikslivet og der er tænkt i andre sideeffekter. Turisterne kommer også ind til Sønderborg og rundt til seværdighederne i området”

Per Egebæk Have, Bestyrelsesformand Bitten & Mads Clausens Fond

Bitten & Mads Clausens Fond er sammen med Bent Jensen, LINAK, med til at realisere Nordborg Resort. Det er således et projekt, som bygger videre på de gode erfaringer fra andre projekter i Sønderborg, hvor ganske væsentlige projekter er blevet gennemført ved at forene kræfterne. Et eksempel herpå er bl.a. CIE bygningen ved Universitetet i Sønderborg, som også er opført i samarbejde mellem LINAK og Bitten & Mads Clausens Fond.

LINAK står bag 70% af investeringen i Nordborg Resort, mens Bitten & Mads Clausens Fond bidrager med resten.

Center Parcs kommer til at stå for driften af Nordborg Resort , mens entreprenørfirmaet Hoffmann står i spidsen for den praktiske opførelse.

Læs mere om Nordborg Resort ved at følge nedenstående link

Nordborg Resort