mandag den 17. juni 2019 09.26

Fejring af Byens Havn

Elleve år efter præsentation af masterplanen, er første etape klar

Program for festen i Byens Havn

Program for festen i Byens Havn

Imagic

Den 28. juni 2019 arrangeres en folkefest på Byens Havn, for at fejre realiseringen af den første etape af byggeprojekterne i den tidligere industrihavn. Alsik er det største af de nye byggerier.

Aftenen vil indeholde underholdning og oplevelser for hele familien, og man kan blandt andet opleve:

  • Akrobatik i verdensklasse 
  • Kim Larsen hyldest
  • Smukke sommersange
  • Samtale med arkitekterne bag nogle af havnens bygninger

Bitten & Mads Clausens Fond har været involveret i projektet siden de første tanker opstod, og var også med da stjernearkitekt Frank Gehry i efteråret 2008 fremlagde sin masterplan for Byens Havn. Dengang bestod planen af tegninger og klodser på et bord. Siden er planen blevet til virkelighed, og Byens Havn er godt på vej til at blive realiseret med stilrene bygninger, en attraktiv havnefront og et helt nyt udtryk for Sønderborg havn.

Det er Havneselskabet, der i samarbejde med Bitten & Mads Clausens Fond samt Sønderborg Kommune arrangerer indvielsen, og Peter Mads Clausen glæder sig over muligheden for at markere færdiggørelsen af Alsik i sammenhæng med hele den nye bydel.

Alsik er måske nok det største byggeri i Byens Havn, men ikke desto mindre afhængig af resten af området for at blive en attraktion. Der er grund til at fejre at by-projektet er kommet langt, og at de resterende byggerier efter alt at dømme også står klar inden for få år.

Peter Mads Clausen, Formand

Aftenens program er for hele familien, og der vil ud over kunstnere være en række ting man kan opleve. Blandt andet rundvisning i Multikulturhuset, fernisering på udstillingen Klima og Menneske  lydkunst i parkeringshuset, et klodsområde for aspirerende arkitekter, en eksklusiv tur i Point of View, konkurrencer for alle og meget mere. Samtidig er dykkerskibet "Søløven" på besøg i Sønderborg og holder åbent skib.

Aftenen sluttes af klokken 22.00 med festfyrværkeri over Alssund, arrangeret af Hotel Alsik.

Følg med på Sønderborg Kommunes Facebook-side og på sonderborg.dk/byenshavn.