mandag den 13. februar 2023 13.00

Donation til jordskælvsofre

Ekstraordinær donation til Red Barnet

Bitten & Mads Clausen

Bitten & Mads Clausen

Bitten & Mads Clausens Fond

Tyrkiet og Syrien blev sidste uge ramt af alvorlige jordskælv. Millioner af mennesker, der bor i de ramte områder, er påvirket og tusindvis har mistet livet efter skælvene, som er de mest dødbringende på verdensplan i over et årti. Antallet stiger fortsat, og dertil kommer et stort antal sårede, mennesker, der har mistet deres kære, deres hjem og deres livssikkerhed fra denne tragiske naturkatastrofe. Samtidig udgør iskolde temperaturer en livsfare for de overlevende, hvoraf mange mangler tag over hovedet.

Bitten & Mads Clausens Fond, som er hovedaktionær i Danfoss A/S, har besluttet at donere 1 mio. kr. til støtte for ofrene i Tyrkiet og Syrien. Pengene gives til Red Barnet, som hjælp til deres arbejde for de mange børn og unge der er påvirket af denne katastrofe.  

Per Egebæk Have, formand for Bitten & Mads Clausens Fond, udtaler i forbindelse med donationen:

Danfoss har fabrikker og ansatte i Tyrkiet, og det har gjort et stort indtryk på alle at se og høre om de mange ofre for jordskælvene i både Tyrkiet og Syrien. Danfoss' faciliteter ligger mere end 1000 km væk fra epicentret. Medarbejderne her er sikre, men det er ikke tilfældet for millioner af berørte mennesker i regionen. Med denne ekstraordinære donation fra Bitten & Mads Clausens Fond ønsker vi via Red Barnet at støtte den humanitære indsats i fht. de berørte børn og deres familier.

Per Egebæk Have, Formand for Bitten & Mads Clausens Fond